Zdravé osvěžení

Pokud se chcete osvěžit a nechcete mít výčitky svědomí, pak se pusťte do výroby domácí zdravé zmrzliny jak pro vás, tak pro děti. Zapomeňte na zmrzlinu plnou cukrů a tuků, éček a barviv.
1.      Smetanová zmrzlina
Na smetanovou zmrzlinu s ovocem budete potřebovat mražené ovoce (jahody, borůvky, maliny), jeden zmražený banán a 31% smetanu ke šlehání. Vše v mixéru umixujeme do hladka a dáme do krabičky. Tím že ovoce bylo zmražené, je zmrzlina hned k jídlu a poté ji můžete klidně skladovat nadále v mrazáku.
ledová káva s vafličkou
2.      Ovocné – vodové nanuky pro všechny
Pokud máte rádi tradiční ovocné nanuky, bez smetany či mléka, pak si určitě zkuste udělat tyto. Vezmete jakékoli ovoce, rozmixujete jej s vodou na kaši a smícháte se sladidlem, které si zvolíte. Použít můžete med, cukr, nebo třeba sirup. Dáte do tvořítek na nanuky a zmrazit. Přidat můžete i celé kousky ovoce, které nanuk pěkně ozvláštní.
3.      Pro dietáře a nejmenší děti
Pokud chcete i maličkým dětem dopřát nanuk, pak jim ho klidně dopřejte, ale upravte jej tak, aby jim vyhovoval. Ideální je zamrazit ve tvořítku na nanuky 100% ovocnou přesnídávku nebo 100% ovocný džus a dát dětem takto. Rozhodně není vhodné dětem nanuk přislazovat.
ovoce v ledu
4.      Nebojte se experimentovat
Máte domácí sirup, který si dáváte do limonády a chcete zkusit, jak vám bude chutnat v nanuku? Nebojte se jej zamrazit a vyzkoušet. Dobrý je třeba i zmražený ledový čaj s citronem.
Osvěžující nápoj pro dospělé
Pokud máte rádi kávu a chcete si ji užít i v těch největších vedrech, pak na to můžete jít chytře a dopřát si kávu ledovou. Jednoduše si uvařte silnější espreso či kávu z takzvaného french pressu a nalijte ji do tvořítek na led. Nechte je poté zmrznout a po zmražení je můžete postupně konzumovat. Do sklenice si dejte pár kostek zmražené kávy, zalijte mlékem a užívejte si osvěžující nápoj.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup